tapping

In een wereld waarin stress, angst en emotionele uitdagingen een dagelijkse realiteit zijn, vormt tapping, ook wel bekend als Emotional Freedom Techniques (EFT), een bewezen en revolutionaire benadering om innerlijke harmonie en emotionele vrijheid te herstellen. 

Wat is het? 

Tapping is een eenvoudige techniek die wordt ingezet om emotionele spanning te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen. Deze methode integreert elementen van cognitieve therapie met fysieke stimulatie van specifieke meridiaanpunten.

Het kan effectief zijn in verschillende situaties, zoals (werkgerelateerde) stress, angsten, fobie├źn, vernauwende emoties, aanhoudende gedachten, verslavingen, onweerstaanbare trek in ongezonde voeding, diepgewortelde patronen en overtuigingen of zelfs (stress over) lichamelijke pijn.

Als zelfhulptool kun je het gemakkelijk inzetten voor dagelijkse stress en spanning. Voor traumaverwerking, diepgaande angsten, diepgewortelde patronen en overtuigingen of andere complexe problemen is het raadzaam om professionele begeleiding te zoeken.

Hoe werkt het? 

Tapping volgt een gestructureerd protocol waarbij jezelf of de begeleider zachtjes met de vingers op specifieke meridiaanpunten op je lichaam tikt. Deze punten bevinden zich op het gezicht, bovenlichaam en de handen. Tijdens het tikken benoem je gelijktijdig een specifiek probleem of gevoel.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tapping effect heeft op onze psychologische en fysiologische processen. Tapping stimuleert het primo vasculaire systeem (de meridianen) en heeft invloed op het specifieke gebied in de hersenen waar stressreacties ontstaan.

Tapping kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van stressniveaus, het versterken van het immuunsysteem, het verlichten van angst en het bevorderen van emotioneel welzijn.

Lees meer over het wetenschappelijk onderzoek naar tapping.

Interesse?

Plan meteen je eerste kennismaking en ontdek de impact van tapping op jouw welzijn en ervaar zelf de positieve effecten!

breng me terug naar stresscoaching