tapping (EFT) & coaching

Voel je je vaak uitgeput, gespannen en overweldigd door de dagelijkse drukte? Ervaar je lichamelijke symptomen zonder duidelijke medische oorzaak? Houden je gedachten je gevangen en wil je zelf een oplossing vinden, maar lijkt het maar niet te lukken? Dan zou stress wel eens de boosdoener kunnen zijn. 

Ik help je graag om stress effectief aan te pakken en de balans in jouw leven te herstellen, zodat je kunt genieten van een leven vol welzijn en geluk. Dat verdien je!

Ontdek hieronder hoe ik je kan helpen.

Wat is stress?

Stress is een normale reactie van ons lichaam. Of het nu gaat om deadlines op het werk, persoonlijke problemen of de dagelijkse drukte, stress kan iedereen treffen. Deze reactie kan leiden tot verhoogde hartslag, gespannen spieren en een gevoel van nervositeit.

Kortdurende stress kan ons helpen om scherp te blijven en prestaties te verbeteren. Langdurige stress kan daarentegen schadelijk zijn voor onze fysieke en mentale gezondheid. Stress kan dan leiden tot allerlei problemen zoals slapeloosheid, vermoeidheid, angst, depressie en zelfs lichamelijke aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hartziekten. Het is daarom belangrijk om stress te begrijpen en effectieve manieren te vinden om ermee om te gaan, zodat het geen negatieve invloed heeft op onze gezondheid en levenskwaliteit.

Hoe kan ik je helpen?

Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het je lot noemen.

Carl Gustav Jung

Wist je dat we ons slechts van maximaal 5% van onze handelingen bewust zijn? Het is ons onderbewustzijn dat de overige 95% van ons gedrag bepaalt, en bovendien werkt ons onderbewustzijn bijna 200.000 keer sneller dan ons bewuste brein.

Ons brein is gericht op het waarborgen van onze veiligheid, maar dit komt niet altijd overeen met wat we voor onze toekomst willen. Stress, pijnlijke herinneringen en moeilijke emoties kunnen ervoor zorgen dat ons brein ons onbewust richting keuzes stuurt die ons verder van onze doelen afbrengen. De oorzaak van je probleem kan zich dus gemakkelijk schuilhouden in de verborgen kamers van je onderbewustzijn. Het ontdekken van diepgewortelde patronen en overtuigingen kan een belangrijke stap zijn naar inzicht. Dit kan verklaren waarom het bereiken van je ideale gewicht een uitdaging blijft, ook al volg je strikte voedingsplannen. Hetzelfde geldt voor stoppen met roken – terwijl sommigen in je omgeving erin slagen, blijft het voor jou een voortdurende strijd. Maar wat veroorzaakt dit precies?

Als gecertificeerd coach kan ik je helpen bij het herkennen en beheersen van negatieve stress, het hanteren van gedachten en gevoelens, en het bevorderen van gezonde gewoonten en assertieve communicatie. Mijn doel is om je vol vertrouwen je eigen pad naar geluk te laten bewandelen. Ik reik je praktische en haalbare technieken aan. Mijn voornaamste tool is tapping, ook wel bekend als Emotional Freedom Techniques (EFT), een bewezen en revolutionaire benadering om innerlijke harmonie en emotionele vrijheid te herstellen.

Waarom tapping?

Wat is het? 

Tapping is een eenvoudige techniek die wordt ingezet om emotionele spanning te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen. Deze methode integreert elementen van cognitieve therapie met fysieke stimulatie van specifieke meridiaanpunten.

De toepassing van tapping is erg veelzijdig. Het kan effectief zijn in verschillende situaties, zoals (werkgerelateerde) stress, angsten, fobieën, vernauwende emoties, aanhoudende gedachten, verslavingen, onweerstaanbare trek in ongezonde voeding, diepgewortelde patronen en overtuigingen of zelfs (stress over) lichamelijke pijn. Tapping kan je helpen om datgene wat in je onderbewuste sluimert in een veilige, ontspannen en nieuwsgierige sfeer naar de oppervlakte te brengen en te verkennen. 

Als zelfhulptool kun je tapping gemakkelijk inzetten voor dagelijkse stress en spanning. Ik organiseer geregeld workshops waarin je kunt leren hoe je dit efficiënt op jezelf kunt toepassen (check hier de actuele data). Voor diepgewortelde patronen en overtuigingen of andere complexe problemen is het echter raadzaam om individuele begeleiding te zoeken.

Hoe werkt het? 

Tapping volgt een gestructureerd protocol waarbij jezelf of de begeleider zachtjes met de vingers op specifieke meridiaanpunten op je lichaam tikt. Deze punten bevinden zich op het gezicht, bovenlichaam en de handen. Tijdens het tikken benoem je gelijktijdig een specifiek probleem of gevoel.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tapping effect heeft op onze psychologische en fysiologische processen. Tapping stimuleert het primo vasculaire systeem (de meridianen) en heeft invloed op het specifieke gebied in de hersenen waar stressreacties ontstaan.

Tapping kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van stressniveaus, het versterken van het immuunsysteem, het verlichten van angst en het bevorderen van emotioneel welzijn.

Tapping werkt, ook als je er niet in gelooft!

Lees meer over het wetenschappelijk onderzoek naar tapping.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hoewel tapping een krachtige en effectieve tool is, is het moeilijk vooraf in te schatten hoeveel sessies nodig zullen zijn. Dat hangt ook af van het probleem. Bij sommigen gebeurt het als bij wonder dat een probleem in 1 of 2 sessies is opgelost, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Dat betekent niet dat tapping niet werkt. We zijn immers allemaal anders en onze persoonlijke groei verloopt ook op verschillende manieren.

Een quick-fix is tapping zeker niet, als dat al zou bestaan in persoonlijke groei. Ons helingsproces verloopt immers niet lineair; je kunt vooruitgang boeken, een terugval ervaren, en dan weer vooruitgang zien. Deze schommelingen zijn normaal en maken deel uit van het proces van diepgaande verandering. Soms kunnen we snel bij de kernoorzaak komen, soms is er meer tijd nodig. Tapping biedt je wel een veilige ruimte om die dieperliggende thema’s aan te pakken.

We starten altijd met een intakegesprek. Eens we na dit gesprek een duidelijk beeld hebben van je situatie, zullen we samen bespreken welke (vervolg)stappen het beste bij jou passen. Dit kan ook een doorverwijzing naar een medisch professional omvatten, indien dat nodig is. Jij bepaalt hoeveel sessies je wenst. Met respect voor jouw ritme werk ik zo efficiënt mogelijk en ik zal hierin steeds transparant zijn.

Wat kun je van mij verwachten?

Als coach wil ik graag vanuit mijn eigen ervaring, kennis en specifieke opleidingen een waardevolle gids zijn op jouw pad. Een goede klik tussen ons is essentieel en dit gaat verder dan het hebben van een prettige gesprek. Het draait om vertrouwen, begrip en een gevoel van verbondenheid. Wanneer er een sterke klik is, ben je eerder geneigd om open te zijn over je doelen, zorgen en obstakels. Dit opent de deur naar diepgaande en duurzame verandering.

In mijn praktijk hecht ik veel waarde aan deze vertrouwensband. Veiligheid staat voor mij centraal en ik streef naar een open communicatiebeleid. Zo wens ik een omgeving te creëren waarin je je veilig, vrij en gesteund voelt om aan je persoonlijke groei te werken.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met me op of plan meteen je eerste kennismaking en ontdek de impact van tapping op jouw welzijn. Ervaar zelf de positieve effecten!